Ulei de Jojoba

Jojoba (Hohoba, Simmnondsia chinensis) este un arbust foarte ramificat, mereu verde, ce creşte în deşerturi. Actualmente uleiul de jojoba este un remediu cosmetic deosebit de popular. Acest ulei unic, prin proprietăţile sale asemănător celui de cetaceu, nu are alţi concurenţi în lumea vegetală. Proprietăţile uleiului de jojoba sunt condiţionate de aminoacizii prezenţi în compoziţia lui –  de proteina, similară colagenului – o substanţă ceroasă. Valoarea uleiului este cu atât mai mare, cu cât el este rezistent la oxidare şi se potriveşte perfect tehnologiilor de producere a produselor cosmetice.

Uleiul de jojoba VIVASAN este 100% ulei natural. Este renumit prin proprietăţile sale antiinflamatoare, ceea ce ajută la eliminarea hiperemiei şi inflamaţiei pielii în dermatite. Având un efect reglator, uleiul este indicat atât în tenul uscat, cât şi în cel gras. El poate fi utilizat în cazul acneei, eczemelor, psoriazisului, neurodermitelor etc. În cosmetologie uleiul de jojoba face miracole. El hrăneşte, hidratează, pătrunde adânc în pori, îngrijind perfect pielea feţei, gâtului şi decolteului. Datorită faptului că uleiul de jojoba nu are miros, acesta poate fi folosit în amestecuri cu orice ulei esențial, fără a pierde aroma ultimului. La fel de eficient este uleiul de jojoba şi pentru îngrijirea părului. Ceara, din componenţa uleiului de jojoba, învăluie, protejează şi regenerează părul, fiind de un real ajutor în cazul părului fragil, conferindu-i strălucire naturală şi vigoare. În practica utilizării acestuia există unele particularităţi. Pe porţiuni mici ale pielii uleiul poate fi aplicat în formă concentrată. Pe porţiuni mai mari însă se recomandă utilizarea unei soluţii de 10%. Uleiul respectiv este foarte costisitor. Îmbogăţit cu uleiurile esențiale, acesta poate înlocui cu succes chiar şi cele mai scumpe creme.

Cod Produs: E109 Categorii: ,

Descriere

Jojoba (Hohoba, Simmnondsia chinensis) este un arbust foarte ramificat, mereu verde, ce creşte în deşerturi. Actualmente uleiul de jojoba este un remediu cosmetic deosebit de popular. Acest ulei unic, prin proprietăţile sale asemănător celui de cetaceu, nu are alţi concurenţi în lumea vegetală. Proprietăţile uleiului de jojoba sunt condiţionate de aminoacizii prezenţi în compoziţia lui –  de proteina, similară colagenului – o substanţă ceroasă. Valoarea uleiului este cu atât mai mare, cu cât el este rezistent la oxidare şi se potriveşte perfect tehnologiilor de producere a produselor cosmetice.

 

Uleiul de jojoba VIVASAN este 100% ulei natural. Este renumit prin proprietăţile sale antiinflamatoare, ceea ce ajută la eliminarea hiperemiei şi inflamaţiei pielii în dermatite. Având un efect reglator, uleiul este indicat atât în tenul uscat, cât şi în cel gras. El poate fi utilizat în cazul acneei, eczemelor, psoriazisului, neurodermitelor etc. În cosmetologie uleiul de jojoba face miracole. El hrăneşte, hidratează, pătrunde adânc în pori, îngrijind perfect pielea feţei, gâtului şi decolteului. Datorită faptului că uleiul de jojoba nu are miros, acesta poate fi folosit în amestecuri cu orice ulei esențial, fără a pierde aroma ultimului. La fel de eficient este uleiul de jojoba şi pentru îngrijirea părului. Ceara, din componenţa uleiului de jojoba, învăluie, protejează şi regenerează părul, fiind de un real ajutor în cazul părului fragil, conferindu-i strălucire naturală şi vigoare. În practica utilizării acestuia există unele particularităţi. Pe porţiuni mici ale pielii uleiul poate fi aplicat în formă concentrată. Pe porţiuni mai mari însă se recomandă utilizarea unei soluţii de 10%. Uleiul respectiv este foarte costisitor. Îmbogăţit cu uleiurile esențiale, acesta poate înlocui cu succes chiar şi cele mai scumpe creme.

 

Indicaţii:

  1. îngrijirea tuturor tipurilor de ten, mai ales uscat, iritat, descuamat, îmbătrânit, obosit, ofilit, în cazul ridurilor din jurul ochilor
  2. ten problematic, acnee, fisuri, excoriaţii, dermatită uscată
  3. îngrijirea buzelor, îndeosebi a celor uscate, crăpate
  4. îngrijirea pielii după bărbierit, după expunerile solare, baie.
  5. emolierea induraţiilor de pe pielea palmelor, coatelor, tălpilor
  6. cicatrice cheloide, profilaxia şi înlăturarea vergeturilor apărute după sarcină sau modificarea masei corporale, celulitei
  7. îngrijirea tuturor tipurilor de păr, mai ales vopsit, deshidratat, fragil.

 

Mod de folosire:

Se utilizează în formă concentrată sau pentru îmbogăţirea produselor cosmetice (10-15% ulei de jojoba în creme, loţiuni şi 5-10% – în şampoane şi balsamuri), precum şi în calitate de bază pentru dizolvarea uleiurilor esențiale pentru masaj, măşti, aplicaţii, badijonări etc.

Îngrijirea zilnică a pielii:

Imediat după bărbierit, după expunerile solare şi procedurile acvatice  pielea se unge cu ulei de jojoba concentrat sau în amestec cu alte uleiuri vegetale (avocado, migdale), sau la 1-2 linguri cu ulei de bază se adaugă câte 1 picătură de uleiuri esențiale de portocal şi lămâie.

 

Estomparea ridurilor din jurul ochilor:

Concentrat sau în amestec cu ulei de avocado (1:1) în calitate de bază: la 1-2 linguri câte 1-2 picături de uleiuri esențiale de mentă, fenicul. Se aplică pe zona din jurul ochilor de 1-2 ori pe zi. În cazul tenului iritat, descuamat: se foloseşte la fel ca în cazul precedent sau în formă de mască sau aplicaţii. La 1-2 linguri de ulei de bază câte 1-2 picături de ulei de portocal.

 

Ten ofilit, îmbătrânit, extenuat:

La 1-2 linguri de ulei de jojoba se  adaugă 1-2 picături de ulei esențial de patchouli. Se utilizează similar cazului sus-menţionat.

 

Pierderea elasticităţii, cicatrice şi vergeturi:

Zonele problematice se ung cu ulei de jojoba  sau în amestec cu alte  uleiuri vegetale, sau cu adăugarea la 1-2 linguriţe de ulei de bază 2-3 picături de ulei esențial de rozmarin şi câte 1-2 picături de ulei esențial de lavandă şi de neroli sau trandafir.

 

Celulită:

În formă concentrată sau în amestec cu adăugarea la 1-2 linguri de ulei de bază câte 2-3 picături de uleiuri esențiale de mușcată, ienupăr, portocal, lămâie şi fenicul sau lavandă, patchouli, rozmarin. Pentru masajul zonelor problematice ale corpului.

 

Îngrijiea părului:

Cu 10-15 minute înainte de spălare, la rădăcinile părului se aplică ulei de jojoba sau şampon îmbogăţit cu ulei de jojoba, se masează şi se fricţionează uşor. Pe pieptene: în formă concentrată sau în amestec cu uleiurile de: la 1 linguriţă de ulei de jojoba se adaugă 5-7 picături de ulei esențial de ylang-ylang sau portocal. Se aplică pe pieptene şi se piaptănă părul de 2-3 ori pe zi. Procedură excepţională pentru părul uscat, degradat şi subţire.

 

Căderea părului:

Se efectuează procedura similară cazului „Întreţinerea părului”, dar cu adaos de uleiuri esențiale de eucalipt şi salvie. Amestecurile acestor uleiuri cu uleiul de jojoba pot fi aplicate pe păr cu 15-20 de minute înaintea de spălarea capului.

 

Compoziția: ulei de jojoba de presare la rece.

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ulei de Jojoba”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *