«Acerola»(vișine tropicale sub formă de tablete)

74.38 lei

Vitamina C, cunoscută şi ca acid ascorbic, îi revine în organismul uman funcţia de tămăduitor de răni şi formator de colagen. Vitamina C facilitează asimilarea eficientă de către organism a fierului, reglează viscozitatea sângelui, permeabilitatea vasculară, participă activ la sinteza colagenului, hormo­nilor steroizi, sporeşte rezistenţa organismului faţă de acţiunea factorilor nocivi externi, stimulează hematopoieza. Ea are şi funcţia de antioxidant – protejează celulele de acţiunea distructivă a radicalilor liberi, care perturbează metabolismul oxigenului în organism şi pot provoca apariţia tumorilor. Vitamina C are importanţă vitală pentru orice organism – nu uitaţi acest lucru! În cazul afecţiunilor respiratorii organismul resimte marea necesitate a ei. Vitamina C este hidrosolubilă şi nu se acumulează în organismul. Păstrarea îndelungată şi prelucrarea termică a fructelor şi legumelor deseori se soldează cu pierderi mari ale vitaminei C.  Alimentaţia săracă în vitamina C provoacă la persoanele tinere hemoragii gingivale şi gingivite. Necesarul vitaminei C sporeşte, în special, în perioadele de stres şi in timpul activităţilor legate de supraeforturi fizice şi intelectuale. Vitamina C amplifică capacităţile de muncă fizică şi intelectuală, activizează metabolismul bazal.

Fructul cu cea mai bogată concentraţie a vitaminei C este vişina (cireaşa) tropicală ACEROLA. În acerola se conţine nu pur şi simplu  multă vitamină C, ci extrem de multă – de 30-80 de ori mai mult decât în lămâi sau portocale. Astfel, nivelul mediu de vitamina C în portocalele spaniole (100 g) constituie 49 mg, în lămâi (100 g) – 57 mg, iar în acerola (100 g) – 1678 mg.

Acerola (Malphighi glabra, Acerola) – (vişină de Barbados, vişină tropicală, cireaşă puertoricană etc.) creşte în India de Vest, Barbados, Jamaica, Puerto Rico şi Suriname, fiind preţuită tocmai pentru conţinutul bogat în vitamina C. Fructele de acerola se culeg în stare semicoaptă – în această perioadă conţinutul de vitamina C este maxim. Din acerola se extrag 95% de vitamine în formă lichidă, care apoi se transformă în pulbere, din aceasta se formează concentratul. Concentratul de acerola, de asemenea, este bogat în vitamina C şi, potrivit standardelor, conţinutul acesteia atinge 15%.

Pastilele „ACEROLA” reprezintă un supliment alimentar cu acţiune tonică generală, completând în mod optim necesitatea organismului în vitamina C.

Cod Produs: S05 Categorie:

Descriere

Vitamina C, cunoscută şi ca acid ascorbic, îi revine în organismul uman funcţia de tămăduitor de răni şi formator de colagen. Vitamina C facilitează asimilarea eficientă de către organism a fierului, reglează viscozitatea sângelui, permeabilitatea vasculară, participă activ la sinteza colagenului, hormo­nilor steroizi, sporeşte rezistenţa organismului faţă de acţiunea factorilor nocivi externi, stimulează hematopoieza. Ea are şi funcţia de antioxidant – protejează celulele de acţiunea distructivă a radicalilor liberi, care perturbează metabolismul oxigenului în organism şi pot provoca apariţia tumorilor. Vitamina C are importanţă vitală pentru orice organism – nu uitaţi acest lucru! În cazul afecţiunilor respiratorii organismul resimte marea necesitate a ei. Vitamina C este hidrosolubilă şi nu se acumulează în organismul. Păstrarea îndelungată şi prelucrarea termică a fructelor şi legumelor deseori se soldează cu pierderi mari ale vitaminei C.  Alimentaţia săracă în vitamina C provoacă la persoanele tinere hemoragii gingivale şi gingivite. Necesarul vitaminei C sporeşte, în special, în perioadele de stres şi in timpul activităţilor legate de supraeforturi fizice şi intelectuale. Vitamina C amplifică capacităţile de muncă fizică şi intelectuală, activizează metabolismul bazal.

 

Fructul cu cea mai bogată concentraţie a vitaminei C este vişina (cireaşa) tropicală ACEROLA. În acerola se conţine nu pur şi simplu  multă vitamină C, ci extrem de multă – de 30-80 de ori mai mult decât în lămâi sau portocale. Astfel, nivelul mediu de vitamina C în portocalele spaniole (100 g) constituie 49 mg, în lămâi (100 g) – 57 mg, iar în acerola (100 g) – 1678 mg.

 

Acerola (Malphighi glabra, Acerola) – (vişină de Barbados, vişină tropicală, cireaşă puertoricană etc.) creşte în India de Vest, Barbados, Jamaica, Puerto Rico şi Suriname, fiind preţuită tocmai pentru conţinutul bogat în vitamina C. Fructele de acerola se culeg în stare semicoaptă – în această perioadă conţinutul de vitamina C este maxim. Din acerola se extrag 95% de vitamine în formă lichidă, care apoi se transformă în pulbere, din aceasta se formează concentratul. Concentratul de acerola, de asemenea, este bogat în vitamina C şi, potrivit standardelor, conţinutul acesteia atinge 15%.

 

Pastilele „ACEROLA” reprezintă un supliment alimentar cu acţiune tonică generală, completând în mod optim necesitatea organismului în vitamina C.

 

Indicaţii:

  1. profilaxia şi tratamentul hipovitaminozei C;
  2. perioada de creştere, sarcină, lactaţie
  3. eforturi fizice şi psiho-emoţionale, surmenaj;
  4. profilaxia şi tratamentul afecţiunilor infecţioase virale;
  5. perioada de convalescenţă după afecţiuni grave şi îndelungate;
  6. supliment în tratamentul disfuncţiilor sistemului de reproducere feminin şi masculin;
  7. profilaxia afecţiunilor cardiovasculare,
  8. profilaxia afecţiunilor oncologice.

Contraindicaţii: intoleranţă individuală a ingredientelor.

 

Mod de folosire:  adulţi şi copii peste 12 ani – câte 1 pastilă de 2–3 ori pe zi, în timpul mesei.

 

Dozajul pentru copii

Vârsta Doza Folosire
2-3 ani Câte ¼ pastilă de 2-3 ori pe zi  

În timpul mesei

3-6 ani Câte 1/3 pastilă de 2-3 ori pe zi
6-12 ani Câte ½ pastilă de 2-3 ori pe zi

 

Atenţie! Absorbţia vitaminei C se reduce în timpul administrării conco­mitente a contraceptivelor orale, sucurilor proaspete de fructe, băuturilor alcaline. Vitamina C potenţează absorbţia antibioticelor şi a fierului şi diminuează acţiunea heparinei şi anticoagulanţilor.

 

Ingredienți activi:

  1. pulbere din fructe de acerola
  2. zahăr din trestie-de-zahăr
  3. pulbere de coacăz-nagru
  4. extract uscat din fructe de măceş
  5. pulbere de vişină

 

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „«Acerola»(vișine tropicale sub formă de tablete)”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *